Steun het Radboud Fonds

Innovatie komt door vrije denkers. Het zijn mensen met lef. Wetenschappers die ideeën bedenken waar niemand nog eerder aan dacht. Ze durven onbegane paden te bewandelen, nemen gewaagde afslagen om zo de meest fantastische ontdekkingen te doen.

Voor die mensen, die wetenschappers, onderzoekers, studenten, hoogleraren en arts-onderzoekers is het Radboud Fonds er. Want vrij denken, afslagen nemen, omwegen belopen, doorzetten tot je dat ene idee hebt gevonden dat de wereld beter maakt, mensen beter maakt: dat kost tijd.

Het Radboud Fonds financiert die tijd. Het financiert de middelen die daarvoor nodig zijn. Het resultaat? Doorbraken in kankeronderzoek, studiebeurzen voor een nieuwe generatie wetenschappers, de eerste film ter wereld van het zwarte gat, een healing environment voor zieke kinderen.

We kunnen dat niet alleen. Daarvoor hebben we jou nodig.

Doneer aan het Radboud Fonds

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 156.682 km afgelegd
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Mooie resultaten

20-12-2024 | 17:08 Geplaatst op: Onderzoek naar slikken en kwijlen Speekselverlies kan een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks leven. Het speekselcontroleteam van het Radboudumc zet zich daarom al 25 jaar in voor zorg die zowel kind- als gezinsgericht is. Hierbij wordt niet uitsluitend gekeken naar objectieve metingen, zoals de hoeveelheid geproduceerd speeksel, maar ook naar de subjectieve ervaring van kinderen en ouders met betrekking tot speekselverlies en de invloed daarvan op hun dagelijkse activiteiten.In dit onderzoek, waar 48 kinderen met een cerebrale parese of ontwikkelingsachterstand aan deelnamen, is een geïndividualiseerde uitkomstmaat voor speekselverlies ontwikkelt. Het onderzoek heeft aangetoond dat geïndividualiseerd meten, waarbij de behoeften en perspectieven van het kind en gezin centraal staan, haalbaar en effectief is bij kinderen met speekselverlies. Deze benadering vormt een waardevolle en unieke toevoeging aan de werkwijze van ons speekselcontroleteam, waardoor we nog beter kunnen inspelen op wat écht belangrijk is voor het kind en gezin. Door deze focus op maatwerk wordt niet alleen de evaluatie van speekselverlies verbeterd, maar wordt ook een brug geslagen naar zorg die meer aansluit bij de dagelijkse realiteit van onze doelgroep.Dit belangrijke inzicht is mede mogelijk gemaakt door uw donatie. Nogmaals dank hiervoor.PS. Foto uit beeldbank Radboudumc.
Lees meer
Bekijk alle
€ 100

Theo

26-12-2024 | 21:59 Aan: Radboud Universiteit