Steun het Radboud Fonds

Innovatie komt door vrije denkers. Het zijn mensen met lef. Wetenschappers die ideeën bedenken waar niemand nog eerder aan dacht. Ze durven onbegane paden te bewandelen, nemen gewaagde afslagen om zo de meest fantastische ontdekkingen te doen.

Voor die mensen, die wetenschappers, onderzoekers, studenten, hoogleraren en arts-onderzoekers is het Radboud Fonds er. Want vrij denken, afslagen nemen, omwegen belopen, doorzetten tot je dat ene idee hebt gevonden dat de wereld beter maakt, mensen beter maakt: dat kost tijd.

Het Radboud Fonds financiert die tijd. Het financiert de middelen die daarvoor nodig zijn. Het resultaat? Doorbraken in kankeronderzoek, studiebeurzen voor een nieuwe generatie wetenschappers, de eerste film ter wereld van het zwarte gat, een healing environment voor zieke kinderen.

We kunnen dat niet alleen. Daarvoor hebben we jou nodig.

Doneer aan het Radboud Fonds

Lees meer Lees minder
Wij hebben samen al 160.704 km afgelegd
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

De eerste stappen in Deep Brain Stimulation onderzoek zijn gezet

28-01-2025 | 13:53 Geplaatst op: Deep brain Stimulation Onderzoekers van het HagaZiekenhuis, Radboudumc en Maastricht UMC+ werken samen aan een belangrijk onderzoek naar twee soorten Deep Brain Stimulation (DBS) operaties voor mensen met gevorderde Parkinson. Deze operatie helpt bij het verminderen van motorische klachten door elektroden in de hersenen te plaatsen. Normaal gesproken gebeurt dit terwijl de patiënt wakker is, zodat hersenactiviteit kan worden gemonitord. Maar dankzij nieuwe MRI-technieken kan de operatie nu ook onder narcose worden uitgevoerd.Het onderzoek wil uitzoeken of de operatie onder narcose net zo goed werkt als de traditionele operatie waarbij de patiënt wakker is. Als dat zo is, zouden meer patiënten deze operatie durven ondergaan, omdat veel mensen het spannend vinden om wakker te blijven tijdens de ingreep. Daarnaast worden interviews met patiënten gehouden om hun ervaringen met beide operatiemethodes te begrijpen, wat zal helpen bij het opstellen van toekomstige richtlijnen.Belangrijke stappen zijn al gezet, zoals goedkeuring van de ethische commissie en het verzamelen van 80% van de benodigde gegevens. In september 2024 zijn de eerste interviews met Parkinson-patiënten gestart. Dit onderzoek zal in de toekomst patiënten en artsen helpen om beter geïnformeerde keuzes te maken over de operatiemethode.
Lees meer
Bekijk alle
€ 20

Edwin

05-02-2025 | 00:51 Aan: Rennen tegen kanker Goed bezig Vera! Succes met Rennen.